9/10/16

Dimi Wise

10 Ιδέες Για Διακόσμηση Της Κρεβατοκάμαρας


Είμαστε ήδη στα μέσα του Φθινοπώρου και θα ήταν πολύ καλό - για τη διάθεσά σας κυρίως - αλλά και για μια νέα αλλαγή, η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Είναι ο χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης και η αίσθηση μιας ωραίας ατμόσφαιρας θα σας βοηθήσει να νιώθετε πιο άνετα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε αρκετά χρήματα για να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρά σας, απλά χρειάζεται να βάλετε μερικές δικές σας ιδέες παραπάνω. Μιας και πλησιάζει και ο χειμώνας, το Dimiwise.gr, σας παρουσιάζει 10 καλές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την αλλαγή που θέλετε.

1. Φτιάξτε ένα πλάνο

Φτιάξτε ένα πλάνο σχετικά με αυτά που θέλετε να κάνετε. Πως θα θέλατε να είναι; Ρίξτε μια ματιά σε περιοδικά αλλά και σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο σχετικές με το αντικείμενο, δεδομένου ότι θα έχουν και πολλές φωτογραφίες για την διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας για να δείτε. Αποφασίστε τι σας αρέσει και τι όχι και δείτε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα χρώματα για το δωμάτιο. Θα πρέπει να έχετε μια γενική ιδέα για το πώς θέλετε να είναι το το δωμάτιό σας.

2. Χωρητικότητα κρεβατοκάμαρας

HTML5 Icon


Μετρήστε τον χώρο με μια μεζούρα. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιό σας ή πόσα πράγματα υπάρχουν μέσα σε αυτό; Πάρτε μια μεζούρα λοιπόν και να μάθετε το ύψος και το πλάτος που έχουν οι τοίχοι. Σιγουρευτείτε ότι το έχετε σημειώσει κάπου, για να μην το ξεχάσετε. Το δωμάτιό σας θα μπορούσε φυσικά, να είναι πολύ μεγαλύτερο από ό, τι νομίζατε. Τώρα, μετρήστε το εμβαδόν σε κάθε έπιπλο που έχετε. Μπορεί να έχετε πολλά, αλλά να είστε υπομονετικοί. Επίσης, μετρήστε το κρεβάτι σας, το κομοδίνο, αλλά και τα μεγαλύτερα ή έπιπλα για μικρούς χώρους.

3. Επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα

HTML5 Icon


Πριν ξεκινήσετε να αγοράζετε όποιο έπιπλο σας έρχεται στο μυαλό, ρίξτε μια ματιά στον χώρο, μετρήστε πρώτα τα τετραγωνικά του δωματίου και μετά αποφασίζετε. Τι χρώμα και σχέδιο θέλετε να βάλετε μέσα; Μπορείτε να κάνετε συνδυασμό χρωμάτων. Για παράδειγμα, αν το κρεβάτι και το κομοδίνο από δίπλα είναι καφέ χρώμα, μπορείτε εάν θέλετε και χωράει, το γραφείο σας είναι λευκό. Αυτό θα το δείτε μόνοι σας. Αλλιώς προσθέστε έπιπλα με το ίδιο χρώμα που έχει η ντουλάπα για παράδειγμα ή το χρώμα που έχει μόνο το κρεβάτι.

4. Πόσο χρόνο και χρήμα μπορείτε να διαθέσετε;

Αποφασίστε πόσο χρόνο και τα χρήμα μπορείτε να ξοδέψετε. Εάν έχετε αρκετά χρήματα να δαπανήσετε, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρά σας όπως επιθυμείτε. Ωστόσο, εάν έχετε σκοπό να προσλάβετε έναν διακοσμητή, θα πρέπει να βρείτε κάποιον που να μην ζητάει ΄πολύ μεγάλα ποσά, για να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Εάν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, θα πρέπει για παράδειγμα:

  • Εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε νέα έπιπλα, να επισκευάσετε ή να βάψετε τα παλιά. Αντί να ξαναβάψετε τους τοίχους, θα μπορούσατε να βάλετε ταπετσαρίες. Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή κυρίως για τους νέους, καθώς και για εκείνους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βάψουν τους τοίχους. Επίσης, είναι πολύ καλή επιλογή και για εκείνους που δεν έχουν πολύ χρόνο.
  • Εάν "πιάνουν τα χέρια σας" δοκιμάστε να φτιάξετε και να διακοσμήσετε ένα μικρό έπιπλο μόνοι σας.

Μπορείτε να αναβάλετε τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας για λίγο και να το κάνετε κάποια άλλη στιγμή που θα έχετε τα χρήματα. Ίσως δεν σας περισσεύουν τα χρήματα, για χρώματα, νέες κουρτίνες και ούτω καθεξής.

5. Αποφασίστε τι είδους διακόσμηση θέλετε

HTML5 Icon


Αποφασίστε σχετικά με ένα θέμα. Ενώ μπορεί να μην είστε απολύτως σίγουροι για τη διακόσμηση που θέλετε να κάνετε, θα σας βοηθήσει ωστόσο, να αποφασίσετε ποια έπιπλα θα βάλετε, και τι χρώματα και σχέδια θα χρησιμοποιήσετε για τους τοίχους, τα σχέδια και τα χρώματα στα σεντόνια, τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια ή ακόμα και να βάλετε έργα τέχνης για την κρεβατοκάμαρα. Ξεκινήστε με κάτι που σας αρέσει. Εδώ είναι μερικά σημεία όπου μπορείτε να εμπνευστείτε και να πάρετε ιδέες:

  • Μπείτε σε ιστοσελίδες που έχουν άπειρες φωτογραφίες, όπως είναι το Pinterest.
  • Επισκεφθείτε μερικά καταστήματα επίπλων για να πάρετε ιδέες και να μιλήσετε με ειδικούς του χώρου.

6. Θα σας αρέσει και στο μέλλον η διακόσμηση που κάνατε;

Σκεφτείτε αν θα σας αρέσει και στο μέλλον η διακόσμηση που θα κάνετε για την κρεβατοκάμαρα. Εάν σχεδιάζετε να μείνετε για πολλά χρόνια στο ίδιο σπίτι, σκεφτείτε αν θα θέλατε να βλέπετε και για τα επόμενα χρόνια αυτό που θέλετε να αλλάξετε τώρα. Μια καλή συμβουλή είναι, να επιλέξετε ένα γενικό θέμα χρωμάτων (΄θα είναι τα χρώματα και τα μοτίβα που σας αρέσουν) για τους τοίχους, τα χαλιά και τα έπιπλα.

7. Καθαριότητα δωματίου

HTML5 Icon


Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι καθαρό. Εάν το δωμάτιό σας είναι πολύ βρώμικο ή γεμάτο με πεταμένα ρούχα δεξιά και αριστερά, ίσως να έπρεπε να το καθαρίσετε πρώτα. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να έχετε καλύτερη οπτική του χώρου, ώστε να ξεκινήσετε να κάνετε το πλάνο σας για αυτά που θέλετε να κάνετε. Θα είναι πιο εύκολο να μετακινήσετε και μερικά αντικείμενα (όπως τα μικρότερα έπιπλα) σε μια άκρη, για να έχετε καλύτερη αντίληψη του χώρου.

8. Απαλλαγείτε από περιττά πράγματα

Έχετε κάποιο σχέδιο στο μυαλό σας για την διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που έχετε μαζέψει από το παρελθόν και δεν ταιριάζουν με αυτό που σκέφτεστε να φτιάξετε; Απαλλαγείτε αμέσως από αντικείμενα που δεν θέλετε ή που δεν ταιριάζουν ακόμα και με το στυλ σας. Μπορείτε να τα πουλήσετε στο διαδίκτυο (για παράδειγμα στο Ebay) ή να τα δωρίσετε κάπου που θα τα έχουν περισσότερο ανάγκη από εσάς. Αν έχετε κάτι που σας αρέσει ακόμα, αλλά δεν ταιριάζει πλέον με το νέο στυλ του δωματίου σας, δείτε αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να προσθέσετε νέα χρώματα, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στην διακόσμηση.

9. Δουλέψτε πάνω σε αυτό που έχετε ήδη

HTML5 Icon


Εάν δεν διαθέτετε αρκετά χρήματα όπως είπαμε παραπάνω, δείτε τα έπιπλα που έχετε τώρα και δείτε αν μπορείτε να προσθέσετε ή να κάνετε κάτι καινούργιο επάνω τους, με ένα νέο στυλ. Ένα απλό ξύλινο κρεβάτι μπορεί εύκολα να βαφτεί σε πολλά διαφορετικά στυλ και με τα σωστά χρώματα ή να βάλετε μοντέρνα κλινοσκεπάσματα. Για παράδειγμα:

  • Βάψτε το κρεβάτι σας με ένα στερεό χρώμα για κομψή και μοντέρνα εμφάνιση.
  • Προσθέστε ένα πολύχρωμο πάπλωμα και πολλά μαξιλάρια με διαφορετικά σχέδια.

10. Διακοσμήστε τους τοίχους

HTML5 Icon


Δώστε στους τοίχους νέα φρεσκάδα με το χρώμα της επιλογής σας ή μπορείτε απλά να βάλετε μια ταπετσαρία. Μπορείτε επίσης να βάψετε τους τοίχους πρώτα και στη συνέχεια να επικολλήσετε μια στενή λωρίδα ταπετσαρίας γύρω από το δωμάτιο. Η ταινία μπορεί να είναι στο κέντρο του τοίχου, ή προς την κορυφή.

  • Εάν δεν μπορείτε να βάψετε τους τοίχους ή να αλλάξετε την ταπετσαρία, κολλήστε ένα κομμάτι ύφασμα σε λωρίδα στον τοίχο. Προσπαθήστε όσο το δυνατόν μπορείτε να είναι σε ευθεία.
  • Εάν έχετε μικρό δωμάτιο, βάλτε ένα απλό χρώμα ή έναν συνδυασμό με κάποιες μικρές πινελιές ζωγραφικής (εάν μπορείτε φυσικά να το κάνετε αυτό), και αφήστε το ταβάνι λευκό. Αυτό θα κάνει το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, που μπορείτε να τις εφαρμόσετε ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε. Σε επόμενο άρθρο, θα αναφέρουμε κάποιες άλλες ιδέες για το πως να διακοσμήσετε ακόμα και τα παράθυρα του δωματίου, για να έχετε έναν πιο φωτεινό χώρο!

Dimi Wise

About Dimi Wise - Βρείτε μας στα social media -

To Dimiwise.gr έχει θέματα που αφορούν την υγεία, την ομορφιά, το σπίτι αλλά και την ψυχαγωγία. Περιηγηθείτε στο blog και διαβάστε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ενδιαφέροουν. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου με τα Top 10 και πολλά άλλα ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφή στο blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :